Nyheter

Digitaliseringen, och den digitala transformationen hos företag och organisationer ger nu stora effekter på hur rekryterare, HR-avdelningar och chefer tänker när de rekryterar. Över 1000 varumärken har gått över till CV-lös rekrytering för att optimera sina möjligheter att hitta de bästa kandidaterna för tjänsterna som söks.

Via Uptrail, som tillhandahåller en CV-lös marknadsplats inom jobbannonsering och rekrytering, når företag och organisationer ut till kandidater utifrån andra parametrar än den klassiska CV-modellen. Telia, Ericsson och IKEA är några av de 1000 varumärken som har testat tjänsten och skrotar CV:t för Uptrails lösning som innehåller ett frågeformulär med 5-10 frågor som första interaktion med kandidaterna. Den förkortade processen ger ett bättre urval av kandidater enligt företagets VD Gustaf Winnberg:

- Att få in bra kandidater kräver en kombination av att våra kunders annonser syns på de digitala platser där målgruppen rör sig och att ansökan kan göras smidigt direkt från mobilen, för det är i mobilen 82% börjar leta efter jobb, säger Gustaf Winnberg, VD på Uptrail. Att intervjun börjar redan i frågeformuläret uppskattas av många rekryterare för de letar ofta efter 4-5 parametrar i ett CV, som de nu får svar på direkt.

Företaget har nu varit aktivt i 2,5 år och det syns tydligt att både rekryterare och kandidaterna har efterfrågat tjänsten - sedan Q1 2016 har Uptrail vuxit med 98% och senaste halvåret har tillväxten ökat med 168%. Även hos kandidaterna visar siffrorna god tillväxt, senaste 6 månaderna har antalet ansökningar till olika jobb publicerade på plattformen ökat med 107%. Framtiden ser fortsatt ljus ut för Uptrail då de dessutom genom statistik* kunnat bevisa att deras CV-lösa marknadsplats för jobb har tre gånger så hög konverteringsgrad från ansökan till anställning som övriga aktörer i branschen.

Viktiga parametrar inom rekrytering när CV:t försvinner

När över 1000 varumärken skrotar CV så blir andra parametrar och platser för information viktiga. Här listas de punkter som prioriteras istället för ett CV:

  1. Tydliga nyckelfrågor
  2. En snabb återkoppling via telefon
  3. LinkedIn
  4. Arbetsprover (när det är relevant för tjänsten)

Mathias Linarfve, VD på Wise IT förklarar hur de tänker:

- Rekrytering handlar givetvis om fler delar än att bara skicka in ett cv, men faktum är att hela ansökningsprocessen som den ofta ser ut idag, utgår från företaget som rekryterar och inte från vad som gör det enkelt för de personer som passar bäst för jobbet. Talangerna väljer, ofta omedvetet, bort den som har komplicerad ansökningsprocess och krav som gör att det svårt att visa intresse, säger Mathias Linarfve, VD på Wise IT.

För mer information kontakta:
Gustaf Winnberg, VD Uptrail
073-718 20 53
gustaf@uptrail.com

*Index Advertsdata 2016

5 steg för en bättre jobbannons

Share
Anna Helin

Written by Anna Helin

Jag skriver om konkreta tips att använda i rekryteringen men delar också bra saker som andra har skrivit. Med min erfarenhet från marknadsföring väver jag ofta in metoder och tillvägagångssätt som används framgångsrikt där. Happy reading!

Gör som 1000+ företag, börja rekrytera mobilt idag.

Testa vårt annonssystem. Du betalar enbart när du publicerar din första annons.

BÖRJA NU