Kundcase

Vi har pratat med Madeleine Olsson, VD på Mogul, om CV-lös rekrytering och hur digitaliseringen påverkar rekryteringsbranschen. Hon blev själv rekryterad till Mogul genom LinkedIn. Hon säger att hon jobbar i en fantastisk bransch och drivs av hur digitaliseringen hela tiden når nya höjder. Hon trivs väldigt bra på Mogul, där hon varit i drygt två år. Utmärkande för Mogul tycker hon är den fina kulturen och prestigelösheten - och det håller medarbetarna med om!

- Hur gick anställningsprocessen för er senaste annons på Uptrail?
Vi är noggranna i vår kvalificering och valde att träffa tre kandidater av de ansökningar som kommit in. Vi anställde en av de tre kandidaterna, Emil heter han. Vi är intresserade av att anställa en till av kandidaterna när vi ser ett behov, så vi håller kontakten med honom.

- Vad vad det som gjorde att ni fastande för Emil?
Emil hade faktiskt en profil som var lite bredare än vad vi sökte. Han arbetade innan i en kombinerad roll som Tech Lead - .NET-utvecklare – Projektledare, men ville gå mot en mer renodlad projektledarroll. Då vi på Mogul även söker Tech Leads tyckte vi att Emil skulle passa perfekt i att börja i en Tech Lead roll hos oss. Där ansvarar han främst för teknisk projektledning och arkitektur, men har möjlighet att utvecklas mot en ren projektledarroll.

5 steg för en bättre jobbannons

- Har du några tips från er rekryteringsprocess kring vad som är viktigt när man rekryterar utan CV?
Så fort det har kommit in en ansökan kan det vara värdefullt att inleda med ett telefonsamtal för att ställa lite följdfrågor för att kvalificera om man ska boka en första intervju. Att titta närmare på LinkedIn-profilen med all information som finns där tycker jag oftast ger mer än ett bifogat CV. Det som ger ett mervärde är att kandidaten kan beskriva hur han eller hon kan bidra till Mogul med sin kompetens och erfarenhet.

- Vad (förutom kompetenskraven) värdesätter ni hos en kandidat?
Vi rekryterar och söker rätt person. Erfarenhet räknat i antal år betyder mycket mindre. Vi vill vidare säkra upp att kandidaten kommer att trivas och fungera bra som konsult, oavsett tidigare erfarenhet.

- Hur tror du att digitaliseringen påverkar framtiden inom rekryteringsbranschen?
Smarta tjänster som gör att kandidaten inte måste leta jobb på olika sajter och registrera ett CV på flera ställen. Helhetsstöd för den som rekryterar så att man inte behöver hantera kandidater och data mellan olika system. Rekrytering är administrativt krävande och alla tjänster som kan underlätta det arbetet digitalt kommer att vinna.

SE ALLA KUNDCASE
Share
Jenny Dettervik

Written by Jenny Dettervik

Gör som 1000+ företag, börja rekrytera mobilt idag.

Testa vårt annonssystem. Du betalar enbart när du publicerar din första annons.

BÖRJA NU