Kandidatberättelse

Sista veckan inför högskolevalet. Vi reder ut vad krångliga jobbtitlar egentligen innebär och vad man kan plugga för att komma dit.

Vi pratar med Cecilia Ernvik  Gaia om hennes roll som Business Intelligence arkitekt

Vad är din titel?
Business Intelligence arkitekt

Vad gör du egentligen?
En arkitektroll kan vara jättebred eller jättespecialiserad. Just en Business Intelligence arkitekt jobbar ofta med beslutsstödssystem för ledning och styrning i ett företag. Man ser till att data från olika system slås samman och ger en överblick över läget. Jag gillar det verksamhetsnära arbetet att sitta tillsammans med verksamheten och visualisera data på olika sätt för att se hur data kan tjäna som beslutsunderlag samtidigt som jag gillar det tekniska arbetet där man behöver kunna ta fram data, modellera den effektivt och skyffla den fram och tillbaka ur ett systemutvecklingsperspektiv. Jag brukar beskriva rollen som arkitekt som en typ av tolk mellan verksamhet, affär och teknik.

Vad har du för utbildning?
Jag har en magisterexamen i systemvetenskap med extra företagsekonomi från Linköpings universitet (2002). Jag har också under årens lopp gått flertalet tekniska kurser, ledarskapskurser samt certifierat mig inom systemintegration och utbildat mig till Certifierad IT-arkitekt Master hos Dataföreningen. Jag brukar presentera mig som en certifierad datanördJ

Jobba på Gaia du med

Sök jobb utan CV

Share
Gustaf Winnberg

Written by Gustaf Winnberg

Jag delar mina insikter inom digital rekrytering och modern jobbannonsering. Jag influeras av digitaliserade lösningar inom andra branscher och samtal med kunder och samarbetspartners.

Gör som 1000+ företag, börja rekrytera mobilt idag.

Testa vårt annonssystem. Du betalar enbart när du publicerar din första annons.

BÖRJA NU