Tips, Kundcase, Jobbannons, Intervju

Multisoft är företaget som brinner för automatisering. Med avancerad teknik bygger de upp verksamhetsdesignade systemlösningar som automatiserar bort administration med högsta precision. Genom att göra detta kan deras kunder, såväl företaget som deras medarbetare, använda tiden till det som faktiskt gör skillnad. 

Multisoft är i ständigt behov av utvecklare som vill vara med på deras resa. De har under en tid använt sig av Uptrail som verktyg för att hitta kandidater, vi har märkt att deras jobbannonser får väldigt många visningar och blev såklart nyfikna på att veta mer om hur de jobbar. Här berättar Karin Nysäter, som är rekryteringsansvarig på Multisoft, om hur de tänker när de rekryterar. 

Karin är relativt ny som rekryteringsansvarig på Multisoft och berättar att hon kom i kontakt med Uptrail när hon började sin nuvarande tjänst. Hon berättar att hennes företrädare hade letat efter nytänkande och annorlunda kanaler att synas i och då fastnat för Uptrail. 


"Det faktum att vi blivit utnämnda till en av Sveriges bästa arbetsplatser både 2017 och 2018,  bidrar  nog också till att många ser oss som en attraktiv arbetsgivare. "

Karin Nysäter, Rekryteringsansvarig Multisoft


- Idag är det viktigt att tänka i lite annorlunda banor när man rekryterar. Det har blivit svårare att hitta de lite mer seniora personerna som redan är nöjda på sina nuvarande jobb och kanske inte aktivt söker efter ett nytt jobb. 

Det ligger verkligen nåt i det Karin säger, att det blivit allt viktigare att hitta nya kanaler och som företag vara "top of mind" hos kandidaterna är ingen valmöjlighet längre - i alla fall inte om man vill vara med och konkurrera om de hetaste talangerna.   

Multisoft har under en längre tid tagit hjälp av Uptrail för att hitta kandidater inom IT-området. Vi har märkt att deras jobbannonser fått betydligt fler antalet visningar än genomsnittet. Vi frågade Karin vad hon tror detta beror på.

- Det är viktigt att hålla texten i jobbannonsen så kort och koncis som möjligt, speciellt med de lite mer juniora rollerna bör man endast ha med de absolut viktigaste som kandidaten måste veta innan hen ansöker. Det faktum att vi blivit utnämnda till en av Sveriges bästa arbetsplatser både 2017 och 2018,  bidrar  nog också till att många ser oss som en attraktiv arbetsgivare. 

 

Vill du veta hur du kan få fler och bättre kandidater?

Fyll i formuläret så hör vi av oss inom 24 timmar!

 

Karins 3 bästa tips till jobbannonsen:

1. Var så kort och koncis som möjligt - tänk på att det är lättare att ta till sig en text som inte är alltför lång, ta med det absolut nödvändigaste.

2. Stick ut - vad är det som gör er företag unikt? 

3. Framhäv det viktigaste - 
 och skriv om jobbet på ett intresseväckande sätt.

 

 

 Ladda ner guide för jobbannonsering

 

Share
Frida Kvarnberg

Written by Frida Kvarnberg

Jag jobbar med marknadsföring på Uptrail! Jag skriver om det senaste inom rekrytering och lyfter då och då upp företag som sitter på kunskap jag tror andra kan dra nytta av. Happy reading!

Vill du veta mer om hur Uptrail kan hjälpa er?

Gör som 1700 andra företag och rekrytera med Uptrail.

BOKA DEMO