Kundcase

Vi pratar med Magnus Holmlund, operativ chef (COO) på Lodon, om vad som är viktigt att tänka på när du rekryterar konsulter och hur man arbetar effektivt med CV-lös jobbannonsering. Han har själv har arbetat som IT-konsult i nästan 20 år och har stor erfarenhet av både branschen och det operativa arbetet. Magnus tycker det är extra spännande att hela tiden utveckla och förbättra koncept med de nya tekniska möjligheterna som lanseras konstant.

Vad är din roll på Lodon?
Jag ansvarar för personal och budget på vår konsultaffär. Jag agerar också som projektledare i några av våra större kundprojekt inom CRM och eCommerce. För stunden brinner jag dessutom lite extra för att implementera AI i våra Marketing Automation- och eCommerce-lösningar.

Vad anser du vara viktigt när man rekryterar utan CV?
Fundera en gång extra över frågorna du ställer så att du enkelt kan göra en första filtrering direkt baserat på förväntade svar.

Vad är dina bästa tips vid rekrytering av konsulter?
Var ute i god tid och jobba kontinuerligt med annonseringen. Det tar ofta tid innan man får napp på rätt kompetenser.


Rekryterar du personer inom IT? Läs Madeleines tips om hur du hittar rätt IT-kompetens.


Hur många personer har ni anställt genom CV-lös rekrytering via Uptrail?
Vi har anställt 3 personer som har ansökt direkt via Uptrail. Det är dock fler personer som har kommit in via Uptrail om man räknar med de som har sett jobbannonsen på t.ex. sociala medier och som sen har sökt jobbet på annat sätt, t.ex. via befintliga kontakter på Lodon. 

Lodon är ett konsultföretag inom CX, Customer Experience och är specialiserade på eCommerce, CRM och Marketing Automation. Lodon har haft ett samarbete med Uptrail sedan 2015 och har vid behov använt tjänsten för att nå ut till rätt kandidater.

Om du vill  lära dig mer om hur du också kan få fler och bättre kandidater genom CV-lös rekrytering kan du:

Share
Jenny Dettervik

Written by Jenny Dettervik

Gör som 1000+ företag, börja rekrytera mobilt idag.

Testa vårt annonssystem. Du betalar enbart när du publicerar din första annons.

BÖRJA NU