Tips, Jobbannons

Alla är överens om att video och rörligt material är den stora kommande trenden för hur man attraherar sin målgrupp. Men hur kan man använda video inom jobbannonsering och rekrytering?

Att visa rörligt material i en jobbannonser ger kandidater en bättre helhetsbild av företagskulturen, vilka de som arbetar där är och ibland även hur kontor och arbetsytor ser ut. Det ger er en stor möjlighet att differentiera er från konkurrenterna - och visa vad just ni brinner för.

Så här kan det se ut:

Att skapa professionella filmklipp kräver inte inhyrda filmare eller dyra kameror. Numera räcker kameran i din mobil, kombinerat med bra ljus och ljud för att skapa förvånansvärt bra resultat:

SKAPA VIDEO FÖR NYBÖRJARE - KORT GUIDE

För dig som är nybörjare med att skapa filmklipp och video, kommer här 6 steg för att göra din första inspelning för jobbannonsen. Allt du behöver är din telefon, några kollegor och 0 kronor.

  1. Hitta ett tyst rum eller yta för att spela in. En färgglad bakgrund, eller någon detalj bakom de som talar skapar mer dynamik i bilden.

  2. Ställ telefonen på en fönsterkarm eller annan fast yta, så filmen inte blir skakig (att hålla i handen är alltså inte att rekommendera).

  3. Spela in i horisontellt läge för att maximera synligheten i mobilen för tittarna (87% startar jobbjakten i mobilen).

  4. Låt de som talar ha ansiktet nära ett fönster för att få ett naturligt ljus. på den som pratar.

  5. För en enkel första video, introducera ett par kollegor, en och en, och fråga varför de jobbar på ert företag eller vad som är det bästa med att arbeta på just ert bolag (du kan gärna förbereda dem på frågan innan inspelningen, det minskar ofta nervositet).

  6. Gör flera tagningar, ofta behövs några inspelningar innan du blir riktigt nöjd. Om du inte ens vill redigera filmen är det bara att ladda upp direkt till YouTube eller Vimeo.

Vill du redigera filmen i efterhand, lägga in några effekter eller ta bort sekunden där du stakar dig? Det finns många enkla appar för videoredigering att ladda ned. Några av de vanligaste är iMovie, KineMaster, PowerDirector.

Lycka till!

Share
Anna Helin

Written by Anna Helin

Jag skriver om konkreta tips att använda i rekryteringen men delar också bra saker som andra har skrivit. Med min erfarenhet från marknadsföring väver jag ofta in metoder och tillvägagångssätt som används framgångsrikt där. Happy reading!

Gör som 1000+ företag, börja rekrytera mobilt idag.

Testa vårt annonssystem. Du betalar enbart när du publicerar din första annons.

BÖRJA NU